Direct naar inhoud

Juryrapport Leeshit 2017, de jury en de prijzen

De jury en het juryrapport

De jury en het juryrapport

Leeshit 2017 werd gepresenteerd door Lotte Vogel (theatermaker).
De jury bestond uit Anika Abbing (theaterdocent en -maker), Wilma Geldof (schrijver en schrijfdocent) en Dennis Cup (van Bibliotheek Zuid Kennemerland).
Het juryrapport kan je hier downloaden.

De prijzen

Eerste prijs
De Leeshit wisseltrofee en een cultureel georiënteerde excursie of uitje, zoals theater, een muziekpodium, workshop of museum t.w.v. (max.) duizend euro*
*€ 35,- per leerling die heeft meegedaan aan de Leeshit en twee begeleiders met een maximum van € 1000, -

Tweede prijs
Een rondleiding en film- of theaterbezoek in de Toneelschuur Haarlem voor de hele klas.

Derde prijs
Een schrijver op school op bezoek!

Jurylid Anika Abbing

 Anika Abbing

Anika Abbing (1987) is theaterdocent en -maker. Zij werkt bij theatergezelschappen en in het onderwijs. Daarnaast geeft ze les bij Jeugdtheaterscholen en ontwikkelt ze educatieprogramma's voor theaters en festivals.
Ze regisseerde bij het Noord Nederlands Toneel meerdere voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog.
Ze ziet veel theater omdat ze zowel voor het Jonge Harten jongeren theaterfestival in Groningen als met kinderen en jongeren bij de Stadsschouwburg in Amsterdam werkt. Ook toert ze dit jaar mee met de voorstelling 'Nadia' van de Toneelmakerij.
Anika is voor de tweede keer jurylid van de Leeshit en weer erg nieuwsgierig naar de 'boekvertalingen' op het toneel. Het mooiste boek van vorig jaar vond ze zelf Spijkerzwijgen van Simon van der Geest en dit jaar is ze weer fris begonnen met lezen!

Jurylid Wilma Geldof

Wilma Geldof

Wilma Geldof is schrijver en schrijfdocent. Ze schrijft zowel voor kinderen als young adult en volwassenen. In 2014 verscheen haar historische roman 'Elke dag een druppel gif', een indringend verhaal over een overtuigd NSB-kind. De roman is bekroond met de Thea Beckman-prijs 2015.
Naast het schrijven is Wilma werkzaam als docent Creatief schrijven bij Hart in Haarlem, en als docent Proza schrijven bij schrijfschool ScriptPlus en online bij Editio. Ook beoordeelt zij geregeld manuscripten. Wilma is columnist bij de HRLM-stadsglossy.
Wilma leest graag en veel jeugdboeken. Met groot enthousiasme is ze voor de tweede keer jurylid voor de Leeshit.

Jurylid Dennis Cup

Dennis Cup

Dennis Cup (1982) werkt voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland als online marketing manager en is oprichter van het online mediaplatform Haerlems Bodem.
Hij heeft een passie voor het creëren van content voor online media doeleinden. Geschreven teksten, fotografie en video behoren tot zijn kunsten. Met Haerlems Bodem brengt hij wekelijks de leukste, gekste of bijzonderste uitgaanstips van Haarlem en omstreken.
Dit jaar is Dennis voor het eerst jurylid van de Leeshit. Hij is erg benieuwd hoe de scholen de verhalen uit de boeken gaan neerzetten in een performance!

Lotte Vogel presenteert voor de vijfde keer de Leeshit

Lotte Vogel

Lotte Vogel is geboren en getogen in Haarlem maar woont nu in Amsterdam. Ze is actrice en theatermaker en speelt bij veel verschillende theatergezelschappen door heel het land. Dit jaar is ze te zien bij theatergroepen Het Houten Huis, Het Kleine Theater en Feikes Huis en speelt ze op de festivals Oerol, De Parade en Festival Over het IJ.
Lotte presenteert voor de vijfde keer de Leeshitavond en doet dat met veel plezier. Ze heeft alle boeken gelezen en er weer van genoten! "Het is elke keer weer zo verrassend waar de leerlingen mee komen. Heel mooi om de samenwerking en het spelplezier te zien op deze mooie avond!"


Gemeente HaarlemH de Vries boekenSKOB
  • Gemaakt door Desk.nl
  • © 2012 LeesHit